Wat is het SKG keurmerk

Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG)

De Stichting Kwaliteit Gevelbouw, sinds 2013 SKGI-KOB, is een Nederlands certificatiebedrijf voor de bouw- en vastgoedbranche. Het is opgericht in 1977 en gevestigd te Geldermalsen. Naast de merken SKG, IKOB en SKG-IKOB voert het bedrijf ook de merken BKB en SKW. Ook de bedrijven ‘Keurhuis Nederland’ en ‘BRIS’ maken deel uit van de stichting. In april 2015 is de organisatie van Wageningen naar Geldermalsen verhuisd.

Het bedrijf verleent het SKG-keurmerk voor hang- en sluitwerk zoals sloten en scharnieren. Sterren (1, 2 of 3) geven de mate van inbraakwerendheid aan. Het keurmerk wordt voor velerlei producten verleend, zoals hangsloten, computerkabels, veiligheidsglas of spiegels.

Daarnaast voert SKG ook het zogenaamde SKG-KOMOmerk voor metalen en kunststof ramen, deurenpuien en ventilatieroosters. Ook is SKG actief op het gebied van brandwerendheidverlijmingISO 9001 en de VCA-lijst. Het SKG is geaccrediteerd bij de Nederlandse Raad voor Accreditatie (RvA) op drie gebieden: laboratorium, productcertificatie en certificatie van managementsystemen.

Bron : Wikipedia 

Extra toelichting SKG keurmerk Sterren (***)

1 Ster: Normaal inbraakwerend (tot 3 minuten)

Hang- en Sluitwek welke een laag tot gemiddeld inbraakrisico lopen, hebben 1 ster. De ster wordt toegewezen aan hang- en sluitwerk dat bestand is tegen eenvoudig inbrekersmateriaal zoals een schroevendraaier of breekijzer. 1 ster staat voor een inbraakwerendheid van 3 minuten.

2 Sterren: Sterk inbraakwerend (3 tot 5 minuten)

2 Sterren worden geëist bij hang- en sluitwerk die een gemiddeld tot hoog risico lopen. Deze classificatie is bedoelt om het uitgebreide inbrekeruitrustig tegen te houden. Hang- en sluitwerk met een classificatie van 2 sterren is 3 tot 5 minuten bestand tegen inbrekers.

3 Sterren: Extra sterk inbraakwerend (tot 5 minuten met zware inbraakmiddelen)

Dit is de allerhoogste classificatie waaraan het hang- en sluitwerk kan voldoen volgens het SKG-keurmerk. Deze classificatie wordt gegeven geëist bij hang- en sluitwerk welke een hoog risico lopen. De 3 sterren zouden inbrekers minimaal 5 minuten tegen moeten houden. Dit type hang- en sluitwerk is bestand tegen zware middelen die inbrekers kunnen inzetten.

Wij geloven dat wij de hoogst haalbare kwaliteit leveren, met of zonder SKG-keurmerk. En daar zijn wij dan ook trots op. Om dit te bekrachtigen bieden wij 5 jaar garantie op ons werk en de producten die wij plaatsen. Bovendien staan onze SRS slotenmakers en monteurs werkelijk altijd voor u klaar, dag & nacht, weer of geen weer! Als laatste staat u bij ons niet lang te wachten. In de meeste gevallen hebben we binnen 30 minuten iemand bij u!

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Auteur

About the Author: admin

30 Jarige UX/UI Designer uit Den Haag. Meer dan 3 jaar ervaring als (UX/UI) designer bij bekende merken als OGD ict-diensten en ANWB.

Meer lezen